Franken Standenbouw standbouw Foto Res

Een gastvrij onthaal op de stand werkt altijd goed. Maar wat doe je met bezoekers die veel te lang blijven zitten en uw kostbare tijd in beslag nemen?


Sommige beursbezoekers zijn wel erg happig naar het natje & droogje dat u hen aanbiedt. Ze beschouwen uw stand als een oase van rust én een goedkoop restaurant. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. En dit zijn drie elegante manieren om van hardnekkige plakkers af te geraken:

  • De loodstruc: Is het gesprek afgelopen en heeft u samen iets genuttigd? Neem uw gezelschap op sleeptouw naar een andere plek, weg van de stand, waar iets interessants te zien of iets leuks te beleven valt.
  • De secondantentruc: Is het gesprek afgelopen en wilt u de handen vrij om nieuwe bezoekers aan te spreken? Zeg dat u nog een afspraak heeft en maak aanstalten om het gezelschap over te dragen aan een secondant. Vrijwel altijd krassen ze na enkele minuten op.
  • De kloktruc: Stel een informele klantendrink aan het einde van de beursdag in het vooruitzicht. Zeker op grotere vakbeurzen is de kans relatief klein dat die harde tafelschuimers nog een tweede keer bij u langs komen.

Deel dit nieuwsbericht