Franken Standenbouw standbouw Unilin Na 1 Franken Standenbouw standbouw Unilin Voor 1 Franken Standenbouw standbouw Unilin Na 2 Franken Standenbouw standbouw Unilin Voor 2 Franken Standenbouw standbouw Unilin Na 3 Franken Standenbouw standbouw Unilin Voor 3 Franken Standenbouw standbouw Unilin Na 4 Franken Standenbouw standbouw Unilin Voor 4 Franken Standenbouw standbouw Unilin Na 5 Franken Standenbouw standbouw Unilin Voor 5 Franken Standenbouw standbouw Unilin Na 6 Franken Standenbouw standbouw Unilin Voor 6
INTERESSE IN DIT SOORT CREATIEVE OPLOSSING?

De creatieve oplossing

Eerder dit jaar kocht Unilin een voormalige meubelwinkel vlakbij het productiecentrum in het West-Vlaamse Oostrozebeke. Franken kreeg de opdracht om het pand om te bouwen tot een 360 vierkante meter groot belevingscentrum voor professionele bezoekers, waar de hele waaier van Unilin bouwproducten bij elkaar gebracht kon worden: het nieuwe wandbekledingssysteem ClicWall, de vloerbekleding uit het Quickstep-gamma, de Evola meubelpanelen, de Spanolux MDF-platen en de dakisolatiepanelen. De opdracht: bouw de showroom zó dat bezoekers die vertrouwd zijn met een deel van het assortiment ook met de andere producten kennis kunnen maken. En zorg dat die kennismaking zo’n goede indruk maakt, dat ze voortaan ook met de andere producten gaan werken.

Franken creëerde diverse zones waarin de technische en esthetische mogelijkheden van de productgroepen uit het Unilin-gamma in realistische gebruiksomstandigheden gedemonstreerd worden: metershoge, naadloze muren in ClicWall ; een speelse, kleurrijke stalenwand met Evola panelen in alle tinten en dessins ; perfect gladde vloeren met een warme uitstraling uit de Quick-Step collectie. Een volledig nagebouwd dakconstructie in de achterzijde van de toonzaal geeft de bezoekers een inzicht in de isolatie-oplossingen van Unilin: isolerende dakelementen en PIR-isolatieplaten.
Het assortiment dat Unilin voert, is zo uitgebreid dat er veel inventiviteit nodig was om alle varianten en afwerkingen een plek te geven. De imposante tafel die je ziet wanneer je de showroom binnenloopt? Die herbergt eigenlijk een stalenbibliotheek. De gladde wand even verderop? Dat is eigenlijk een waaierkast met een schier eindeloze reeks meubelpanelen. Voor wie echt alles van naaldje tot draadje wil weten over decoratieve wanden, liet Unilin een secreet room bouwen in zwarte ClicWall panelen waar bezoekers samen met het verkoopteam een zakelijke boom kunnen opzetten.

Unilin division Panels

Meer over Unilin division Panels

INTERESSE IN DIT SOORT CREATIEVE OPLOSSING?

Laat ons iets weten via onderstaand formulier. Wij contacteren u zo snel mogelijk.

Deel deze creatieve oplossing